Linda framför träd på gården

Linda

Jag arbetar som förskollärare på Humlans avdelning och är även rektor. Jag uppskattar arbetet med barnen och samarbetet med föräldrarna på Silvertärnan. Vi har en fantastisk utomhusmiljö och gården inbjuder till mycket lek och lärande. Vi har ett gott arbetsklimat och gott samarbete mellan avdelningarna. Genom att se och lyssna på varje barn – att skapa relationer, bygger som jag ser det, trygga barn. Jag brinner för arbetet med digitala verktyg, som jag ser som en tillgång i undervisningen med barnen.

Monika

Jag jobbar som förskollärare och biträdande rektor på Silvertärnan. Jag gillar djur och natur, att möta alla härliga barn och samtala och utforska allt mellan himmel och jord. Vi har ett nära samarbete med föräldrar, barn och personal vilket skapar en härlig gemenskap. Jag uppskattar också att Silvertärnan är en liten enhet där man har stor möjlighet att vara med och påverka sin vardag.

Annika

Jag är barnskötare och jobbar på Kottens avdelning. Jag har jobbat på förskola sedan jag gick ut skolan dvs 29 år och mestadels på privata förskolor. Jag gillar det lilla och gemytliga som blir på små förskolor. Jag arbetar på småbarnsavdelningen på Silvertärnan som är en charmig gammal skola som också har en fantastisk utemiljö med stor gård och skogen runt knuten. Det finns också en hage utanför där fåren kommer ut på vårkanten med sina lamm och barnen kan klappa dem eller mata dem med blad genom staketet. En härlig miljö att jobba i och fina kollegor att arbeta med där vi kompletterar varandra bra.

Emelie

Mitt namn är Emelie och jag jobbar som förskollärare på Silvertärnans föräldrakooperativ i Ramdala. Att arbeta som förskollärare på Silvertärnan är fantastiskt eftersom jag ges möjlighet att möta och utveckla varje barns behov, varje dag. Detta möjliggörs genom att Silvertärnan aktivt strävar efter att hålla nere barnantalet i barngrupperna för att alla barn i verksamheten ska ges bästa förutsättningar till utveckling och lärande. Den största styrkan jag besitter i min profession är nog det faktum att jag älskar mitt jobb och känslan jag får av att se barnens genuina intresse för undervisningar och lärande som de erbjuds och därefter få förutsättningar att följa och utmana barnen till deras nästa utvecklingsnivå. 

Jennifer

Jag är förskollärare och arbetar på Humlans avdelning. Det är en härlig gemenskap här på Silvertärnan och vi har ett gott och nära samarbete med vårdnadshavarna och de andra avdelningarna. Jag vill tillsammans med mina kollegor skapa en trygg och lustfylld verksamhet där barnen får möta nya utmaningar och ta till sig nya kunskaper och erfarenheter. Jag brinner lite extra för att arbeta med barn i behov av särskilt stöd då jag värnar om att alla barn ska få utvecklas så långt som möjligt efter sina egna behov och förutsättningar.        

Jessica

Jag jobbar som kock på Silvertärnan.
Jag är utbildad kock med många års erfarenhet inom skol- och förskoleverksamhet och catering.
Jag brinner för mat lagad från grunden och jag vill helst odla det själv😊 Vilket tack vare vår fantastiska omgivning och vår lilla köksträdgård ger en viss möjlighet till det.
Här på Silvertärnan arbetar vi kontinuerligt med måltidspedagogik. Jag älskar att utmana barnen till att smaka nya saker. Vi serverar mat lagad från grunden med råvaror som i största möjliga mån är ekologiska och närodlade.